Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Sundborns GoIF A-lag Herrar

Följ

A-lag Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
Tabell
Lag M V O F P
1 Amsbergs SK 20 14 2 4 44
2 Swesom FC A 20 13 4 3 43
3 Nyhammars IF A 20 11 5 4 38
4 Sundborns GoIF A 20 10 4 6 34
5 IF Vikapojkarna 20 10 3 7 33
6 Östansbo IS A 20 11 0 9 33
7 IFK Mora FK U 20 9 1 10 28
8 Skogsbo/Avesta IF A 20 8 2 10 26
9 M.I.L 20 5 4 11 19
10 IF Tunabro U 20 5 3 12 18
11 ??stansbo IS A 0 0 0 0 0
12 Forssa BK U 20 0 0 20 0

Match

Amsbergs SK

1 - 1
Sportfältet Konstgräs (Maservallen)
28 april 2019
12:30

Sundborns GoIF A

Referat

Referat: Amsbergs SK - Sundborns GoIF A

1 poäng i premiären!

Amsbergs SK - Sundborns GoIF 1-1

Seriepremiären tillika återkomsten i Division 5 är avklarad - med mersmak. Efter en hyfsat jämn match med 2 sena mål fick lagen dela på potten.

Det dukades upp för seriepremiär i Borlänge på Maservallens konstgräs vid lunchtid idag när Sundborns GoIF gästade Amsbergs SK i premiären av Dalafemman. Inför matchen rådde det mycket ovisshet kring både nivån i Dalafemman, där SGoIF är nykomlingar, samt Amsbergs nivå.

Matchen börjar avvaktande från båda lagen. Det märks att inget lag vill kliva på för hårt, utan mer vill läsa av motståndarna för att sedan kunna ta nästa steg. Men det är hemmalaget som börjar bäst samtidigt som de tillåts rulla en del boll i backlinjen samt försöker hitta fram med uppspelen på ytorna längs kanterna, bakom SGoIF:s backlinje. Bortalaget ligger lågt i försvarsspelet inledningsvis, även det i syfte att läsa av motståndet. Amsberg är framme runt SGoIF:s straffområde och hotar utan att egentligen skapa någon riktig farlighet. 20 minuter in i halvleken vinner dock Amsberg en hörna från SGoIF:s vänster. Bollen lyfts in i och når fram till en hemmaspelare i bakre delen av straffområdet som med en bredsida sätter bollen klockrent i stolpen vid målvakten Nicklas Erikssons högra kryss. Returen rensas bort.

Ungefär i samma veva börjar Sundborn komma in i matchen och börjar spela boll med större trygghet. Laget har fått känna på motståndarna och börjar förstå att det finns goda möjligheter till att få med sig mer än ett kryss. Sundborn får till längre anfall inklusive fler passningar inom laget - och det är mycket rull. SGoIF kommer runt på båda kanterna och lyckas få in en del bollar i motståndarnas box, men antingen hinner försvarande spelare först på bollarna eller så sitter inte avsluten där de ska.

Halvtimmen in i matchen kommer SGoIF:s dittills farligaste målchans när vänstermittfältaren Alexander Östmark klivit in i banan med bollen och sätter en central djupedsboll efter marken genom Amsbergs försvar som friställer högermittfältaren Christoffer Sörensen som från kort avstånd från måvakten hinner peta bollen förbi denne för att sedan sätta bollen mot en tom målbur. Dock är bollen något för lös och en amsbergsförsvarare hinner ikapp och rensar bort den cirka metern från mållinjen.

Efter 45 minuters spel är det mållöst på Maservallen men känslan är att SGoIF börjar äta sig in mer och mer i matchen.

Omgående efter paus rullar SGoIF upp ett fint anfall där bollen mer eller mindre går över hela banan innan laget kommer till avslut mot mål. Inget mål den gången, men ett fint anfall där det gavs en indikation på att SGoIF växlade upp i offensiven. Jämfört med första halvlek rullas det nu mer boll från SGoIF och laget trycker på för ett ledningsmål. Amsberg försvarar sig dock väl och försöker få till snabba omställningar via längre bollar upp i banan, men SGoIF:s försvar upplevs ha bra koll på motståndarna. Även om bollarna bakom backlinjen sätter SGoIF-försvarsspelarna på något svårare prov lyckas de lösa situationerna på bra sätt.

Kvarten in i halvleken bryter sig Sundborns forward Filip Laudon sig loss inne till höger i Amsbergs straffområde och kommer ensam mot målvakten, men en sen glidtackling kapar Laudon. Vad som upplevdes vara en solklar straff renderade dock inte i någonting - frustrerande!

Kort efter straffsituationen vinner Amsberg en frispark halvvägs in på SGoIF:s planhalva. Frisparken slås mot bortre stolpen, tillika Nicklas vänstra stolpe, där en amsbergspelare hinner först med huvudet och styr in bollen i närmsta krysset. 1-0 - trodde alla. Dock flaggade linjedomaren för offside. Skönt för SGoIF som innan offsidemålet (?) kände att de hade tagit kommandot i matchen och dessutom blivit blåsta på en given straff.

Matchbilden, med att SGoIF förde spelet och Amsberg gick mycket på spelvändningar via långbollar, fortsatte. Det var dock SGoIF som skapade de flesta farligheterna även om Nicklas i kassen räddar ett friläge när matchuret gick uppemot 70 spelade minuter. Sundborn kände dock att de hade grepp om matchen och till sist kom utdelningen. Högerbacken Niclas Hammar driver fram bollen något centralt i banan och slår en rak boll framför en djupledslöpande Laudon som tar sig förbi sin motståndare och sätter SGoIF i ett 2 mot 1-läge. Inspelet, från höger, sitter perfekt på en framrusande Chrille Sörensens fot som bara har att stöta in bollen i det öppna målet från nära avstånd. 1-0 i till Sundborn och klubbens första mål i Division 5 sedan säsongen 2008 är ett faktum. Ett mycket skönt mål för ett SGoIF som upplevde att de hade kontroll på matchen. 10 minuter kvar.

Men glädjen blev kortvarig. Endast 2 minuter senare lyfter Amsberg in bolen i Sundborns straffområde. Keeper Eriksson hoppar upp och hinner först på bollen och nyper den med båda händerna, men hinner inte landa förrän en amsbergspelare kommer sent in i situationen och tacklar Nicklas i bröstet. Istället för att signalen från domarens pipa ljuder tilläts spelet fortgå. En andraboll blir efter lite trassel en tredjeboll som dimper ner framför hemmakaptenen Niklas Rehns fötter vid straffområdeskanten, varpå Rehn håller sig kall och placerar in bollen under ribban i ett mål utan målvakt. Mycket upprörda känslor i bortalägret då det till synes var en solklar foul som orsakade Nicklas bolltapp.

Efter målet är det 2 långa lag som vill gå för 3 poäng med ett svängande spel till följd. Båda lagen hotar utan att komma till någon riktigt farlig målchans. Matchen slutar således 1-1, ett resultat som varken Sundborn eller Amsberg var helt nöjda med.

På förhand hade givetvis 1 poäng i premiären i en ny tillika svårare serie mot ett nytt motstånd - på bortaplan dessutom - varit något mycket positivt att få med hem, men utifrån Amsbergs kvittering och hur den gick till känns det endast som 2 förlorade poäng ur ett SGoIF-perspektiv. Det kan å andra sidan ses som nåt positivt att SGoIF inte är nöjda trots att laget kliver in som nykomlingar och tar 1 poäng på bortaplan mot ett lag med större erfarenhet av spel på den här nivån.

Överlag gör SGoIF en bra återkomst i Division 5, men känslan är ändå att mer skulle ha kunnat göras. Nu är dock premiären avklarad och mycket av den tidigare nämnda ovissheten är borta - SGoIF håller för Dalafemman! Framledes är det bara att ösa på och det finns ingen idé att titta bakåt. Ny match och nya möjligheter redan på lördag kl 12:00 då IF Tunabro U gästar Sundens IP i Sundborn i vad som alltså är hemmapremiär!

Hoppas vi ses på lördag!
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Filip Laudon 1 0 1 0 0 1
Abu Camara 1 0 0 0 0 0
Alexander Östmark 1 0 0 0 0 0
August Enarsson Bernard 1 0 0 0 0 0
Jacob Dahl 1 0 0 0 0 0
Johan Strömer 1 0 0 0 0 0
Marcus Damberg 1 0 0 1 0 0
Mattias Öhlund 1 0 0 0 0 0
Mikael Sundemyr 1 0 0 0 0 0
Mustafa Alibakhshi 1 0 0 0 0 0
Nicklas Morén 1 0 0 0 0 0
Niclas Hammar 1 0 0 0 0 0
Niklas Ribjer 1 0 0 0 0 0
Petrus Granar 1 0 0 0 0 0
Richard Sörensen 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Nicklas Eriksson 1 0 0 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng

Andra möten i serien

sön 29 sep 2019, 15:00 Sundborns GoIF A - Amsbergs SK 1 - 6